M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény szakasz EVD -módosítás zaj és levegőterhelési hatásvizsgálata terepszint,...

M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény szakasz EVD -módosítás zaj és levegőterhelési hatásvizsgálata

2008

M3 motorway section Nyíregyháza- Vásárosnamény Preliminary (environmental) assessment documentation (EVD)change impact assessment of noise and air pollution

Feladataink:

Az M3 gyorsforgalmi út Nyíregyháza – Vásárosnamény közötti szakasz 234+238 – 280+134 km szelvények közötti része

Zaj és levegőtsztaság-védelmi vizsgálat készítése

A közúthálózat 2023-ban várható forgalmi terheléseinek és az útépítési engedélyezési tervben meghatározása került térbeli nyomvonali adatok felhasználásával az autópálya és az átépítéssel érintett egyéb úthálózati útszakaszok környezetének zajvizsgálata. Egyrészt területlefedéses módszerrel a terepszint +2m magasságban, másrészt a mértékadó pontokon egyedi zajvizsgálatok elvégzése terepszint +6m (tetőtéri homlokzat) magasságban.

Az eredmények alapján a szükséges zajvédelmi beavatkozások akusztikailag indokolt méreteinek megtervezése.

 

Levegőtisztaság-védelmi vizsgálata készítése

A közúthálózat 2023-ban várható forgalmi terheléseinek és az útépítési engedélyezési tervben meghatározása került térbeli nyomvonali adatok felhasználásával az autópálya és az átépítéssel érintett egyéb úthálózati útszakaszok környezetének levegőterhelési vizsgálata nyolc szélirányra és szélcsendre területlefedéses módszerrel a terepszint +2m magasságban. Valamint a szükséges védelmi övezet lehatárolásának meghatározása és térképi ábrázolása.

Vissza

A szerzői jogok védelmében a terv részleteit nem áll módunkban megjeleníteni.