M8 gyorsforgalmi út Körmend - Országhatár. szakasz EVD forgalmi és levegőterhelési modellvizsgálata Forgalmi, vizsgálat, tervezett,...

M8 gyorsforgalmi út Körmend - Országhatár. szakasz EVD forgalmi és levegőterhelési modellvizsgálata

2006

M8 motorway Körmend - Frontier. Preliminary (environmental) assessment documentation (EVD) section analysis of traffic and air pollution model

Feladatleírás:

Az M8 autópályává fejleszthető autóút osztrák országhatár-Körmend (M8-86. Sz. Főút csomópont) közötti szakasz teljes tanulmánytervének Forgalmi vizsgálata, levegőtisztaság-védelmi terve.

Forgalmi vizsgálat a tervezett út és kapcsolati rendszerének figyelembe vételével a „jelenlegi” (2005 évi) állapotra, a távlati (2018évre prognosztizált) „nélküle” és 2-3 távlati „vele” állapotra a tervelőzmények és a határon túli területek és fejlesztések figyelembevételével a hazai és a fellelhető osztrák statisztikai adatok alapján. Forgalmi hatásterületek lehatárolása a környezetvédelmi hatásvizsgálatok előírásainak megfelelően. A kapott MOF E terhelések átalakítása a zaj és a levegőtisztaság védelmi vizsgálatokhoz megkívánt formátumra.

Levegőtisztaság-védelmi vizsgálat a forgalmi hatásterületként meghatározott útszakaszok által határolt terület közlekedési forrásainak figyelembe vételével. A jelenlegi, a tervezett nélküle és a nyomvonalváltozatok kritikus állapotok között létrejövő terheléseinek számítása, terhelési térképeken ábrázolva.

Vissza